Gyógyító -és fájdalomcsillapító hullámok – Az Alpha-Stim-ről bővebben | Várószoba.hu 2014. 06. 27.

Az Alpha-Stim készülék 90 %-os hatásossággal alkalmazható olyan gyakori pszichés kórképek kezelésében, mint a depresszió, az insomnia, a pánikbetegség vagy a szorongás. Cikksorozatunk első részében bemutattuk, hogy lehetséges ez egy mellékhatás nélkül működő elektroterápiás készülékkel. Ebben az interjúban arról beszélgettünk Velez Csaba pszichológus szakemberrel, hogy pontosan milyen helyet foglal el a módszer ezeknek az állapotoknak a komplex terápiájában, illetve az is kiderül, hogy a készülék továbbfejlesztett változata a fájdalomcsillapításban is alkalmazható.

Hiánypótlónak számít-e ez az eszköz az említett állapotok kezelésében, hol érdemes elhelyezni a komplex terápiákban?
A készülék működési elve innovatív megközelítésen alapul. Mára bizonyítást nyert, hogy az agyi kommunikáció, ingerületovábbítás mindössze 2 %-ban zajlik kémiai úton, közel 98 %-a elektromos és elektromágneses impulzusok útján történik. (1., 2.) Ezért az Alpha-Stim akár főszerepet is játszhat az említett kórképek kezelésében. Ennek ellenére természetesen nem javasoljuk, hogy bárki hirtelen abbahagyja már megkezdett gyógyszeres terápiáját, hiszen tudjuk, hogy a pszichiátriában alkalmazott gyógyszereket orvosi felügyelet mellett, fokozatosan szabad csak elhagyni.

Hogyan lehet hozzájutni a készülékhez és miként kell használni?
Az Alpha-Stim II.a. minősítésű orvostechnikai eszköz, ami azt jelenti, hogy biztonságos otthoni alkalmazása, nem tud kárt okozni az emberben akkor sem, ha nem megfelelően használja. A módszer tehát öngyógyításra is alkalmas, de pszichoterápiával, vagy pszichológiai tanácsadással kiegészítve igazán komplex a kezelés, így lehet a lehető legjobb hatást elérni. Hiszen a szorongást valami kiváltotta,  és az okok feltárása és lehetőség szerinti megszűntetése által érhetünk el tökéletes eredményt.

A készüléket tehát meg lehet vásárolni és haza lehet vinni – ez az egyetlen módja használatának?
Jelenleg igen, de tárgyalást folytatok jelenleg is több orvossal és természetgyógyász szakemberrel arra vonatkozóan, hogy rendelőikben módjában álljon az érdeklődőknek kipróbálni és megvásárolni a készüléket. A későbbiekben minél több orvossal, pszichológussal, diplomás természetgyógyásszal tervezek hasonló együttműködést megvalósítani. Jelen pillanatban kizárólag a honlapon keresztül lehet hozzájutni a készülékhez.

Mennyibe kerül a termék?
Két termék tartozik a legújabb innovációk körébe, a “kisebbik” gép kifejezetten a pszichés állapotok kezelésére szolgál, 179.000 Ft a bruttó végfelhasználói ára. A “nagyobb” készülék mindent tud, amit a másik, de ezeken túl fájdalomcsillapításra is alkalmas. Ára bruttó 269.000 Ft. Jó hír, hogy a műszerek egészségpénztári számla terhére is megvásárolhatóak.

Milyen típusú fájdalmak csillapítására alkalmas ez a gép?
Múlt héten vásárolt egy készüléket egy idősebb úr, aki csigolyacsúszás miatti idegbecsípődéstől szenved, mankóval tud csak járni, és ma számolt be arról, hogy egy harminc-negyven perces kezelés hatására megszabadult a fájdalomtól.  Izületi fájdalomcsillapító hatása mellett a készülék a gyulladásos kórképeket gyógyítja is, de a belgyógyászati eredetű fájdalmak ellen is bevethető – sok onkológiai kórképben például a fájdalom nagymértékű enyhülését eredményezheti vagy időszakosan teljes fájdalommentességet is biztosíthat.

Az elhangzottak szerint ez a termék a pszichiáterek, a reumatológusok, az onkológusok és a háziorvosok mindennapi orvosi gyakorlatába illeszthető. Hogyan fogadja az orvostársadalom a készüléket?
Több orvos is jelezte már, hogy szívesen részt venne egy szakmai bemutatón. A termékek működési elve azonban nagyon újfajta megközelítése az orvoslásnak. Az orvosképzésbe korábban ez a megközelítés még nem fért bele, de reméljük, hogy a lehetőségeknek megfelelően ez változni fog.

1.) Pert, Candace. Molecules of Emotion: Why You Feel The Way You Feel. Scribner, New York, 1997.

2.) Benveniste, J. A fundamental basis for the effects of EMFs in biology and medicine: The interface between matter and function. Chapter 13 in Bioelectromagnetic Medicine. Rosch, P and Markov, M, eds. Marcel Dekker, New York, 2004.

 

Az eredeti cikk a varoszoba.hu oldalon jelent meg: http://www.varoszoba.hu/hirek/gyogyito-es-fajdalomcsillapito-hullamok-az-alpha-stim-rol-bovebben/