Mikroáram terápia (MET)

Tudjon meg többet az Alpha-Stim MET protokollokról:

MET – a fájdalom elektromos árammal való kezelésére kifejlesztett módszer. Definíció szerint egy mikroáramos készülék 1mA-nél gyengébb áramerősséggel stimulálja az érintett szövetet. Ez jellemzően kézben tartott szondák segítségével történik, esetleg öntapadós elektródákkal, melyeket a fájdalom köré kell felhelyezni a bőrfelületre. A MET kezelés során 2–5 percen keresztül 1 milliampernél kisebb áramot vezetnek a testbe az Alpha-Stim® okosszondák vagy AS-Trodes™ tapaszok segítségével a periferiális fájdalom enyhítése céljából.

A MET módszer kiemelkedően hatékony az olyan fájdalmak csillapításában, mint:

  • Bármilyen eredetű ideg, izom, vagy ízületi fájdalom
  • Rákos fájdalom
  • Felfekvéses fekélyek
  • Törések
  • Fogászati, szájsebészeti beavatkozások előtti és utáni fájdalom
  • Húzódások, zúzódások és rándulások
  • Részleges bénulás (paresis)
  • Posztoperatív fájdalom és sebgyógyítás

 

A Mikroáramos Stimuláció minden jel szerint úgy van hatással a sejtek fiziológiai állapotára, hogy csökkenti az érintett szövetek sejtjeinek elektromos ellenállását, és visszaállítja azok elektromos kapacitását. Cheng et al. (1982) kutatása azt találta, hogy a Mikoráramos Stimuláció (<500mA) jelentősen megnöveli az érintett szövetek ATP termelését, ami elérheti akár az 500%-ot is, továbbá 30-40%-kal megnöveli az aminosavak szállítását és a protein szintézist a kezelt szövetekben.

Björn E. W.Nordenström és Robert Becker klasszikusnak számító könyve bemutatta, hogy külső elektromos impulzus, vagy a betegség által kiváltott polaritásbeli változás lehet az elsődleges katalizátora a gyógyulás beindulásának.

MET összehasonlítása a  TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) hatásmechanizmusával:

Ha összehasonlítjuk a MET és TENS terápiákat, észrevehetjük, hogy a MET 1.000x kisebb áramerősséget (10-600 mikroA) ad le extrém alacsony frekvencián (0.5Hz) és 2.500x hosszabb impulzus szélességen (<2S). A MET módszer gyors, és hatékony eredményeket produkál, hiszen gyakran 2-4 perces kezelés intenzív fájdalomcsökkenést eredményez, ami erős fájdalmak csillapítására is alkalmassá teszi.

Továbbá a MET viszonylag hosszan tartó fájdalomcsillapítást eredményez, amely néhány órától több napig is kitarthat, akár már az első kezelés után. Ismételt kezelés (5-7 alkalom) a MET segítségével hosszú távú fájdalomcsillapítást érhet el, melyek hatványozódnak, és tartósak. TENS módszer segítségével ritkán érhető el tartós és/vagy hatványozott fájdalomcsillapítás.

Gyógyszermentes féjdalomcsillapítás az Alpha-Stim M készülékkel

Gyógyszermentes fájdalomcsillapítás az Alpha-Stim M készülékkel