GYIK

Mennyibe kerül az Alpha-Stim®?

Termékeink árát a Webshopban találja. Amennyiben Ön a terméket továbbértékesíteni szeretné, kérem lépjen velünk kapcsolatba a mennyiségi kedvezmények megismeréséért.


Miért ilyen drága az Alpha-Stim® Technológia?

Az Alpha-Stim® egy meglehetősen hatékony eszköz.
Minden bizonnyal vannak a piacon olcsóbb készülékek is, de hiszi, vagy sem, a legtöbb mögött semmilyen kutatás nem áll, így Ön sem lehet benne biztos, hogy segít-e Önnek. Az Alpha-Stim® közismert a kiemelkedő ügyfélkapcsolatairól, miközben más termékek forgalmazói, ha akarnának sem tudnának gyakorlati tanácsokat adni, hiszen nincs kutatási tapasztalatuk.
Ellenőrizze le a garanciát. Mi 5 évet adunk! Egyéb termékek a kötelező 1 évet. Mikroárammal kezelni az agyat nem vicc! Mi 1981. óta kutatjuk és fejlesztjük eszközeinket, azóta nem regisztráltunk jelentős mellékhatást!


Egészségpénztári kártyára megvásárolható az Alpha-Stim®?

Az Alpha-Stim® egy minősített orvostechnikai eszköz, melyet bármelyik egészségpénztár elfogad. Keressen elérhetőségeinken, amennyiben egészségpénztári számlára kíván Alpha-Stim®-et venni.


Részletfizetéssel megvásárolható az Alpha-Stim?

Az Alpha-Stim készülékek általunk közvetített hitelre nem vásárolhatóak meg, ám több ügyfelünk is saját maga intézett hitelt saját hitelintézete segítségével.


 Ez egy TENS eszköz?

Az Alpha-Stim® technológiája nem hasonlítható össze a TENS eszközökkel. Csakúgy, ahogy az egyik fehér tabletta is különbözik egy másik fehér tablettától, vagy ahogy a gyógyszerek hatóanyagai is különböznek.

Az egyedi hullámforma az, ami az Alpha-Stim® technológiáját annyira különlegessé és hatékonnyá teszi. A TENS-nek nincs hatványozódó hatása, addig hat, amíg használja, továbbá a TENS legnagyobb hátránya a hozzászokás. Csakúgy, ahogy a legtöbb gyógyszert is megszokja a szervezet, a TENS esetében is folyamatosan emelni kell az áram erősségét egészen addig, míg a biztonságos szinten belül hatástalan nem lesz.
Az Alpha-Stim® alkalmazása során hatásai hosszan tartanak és hatványozódnak.


Milyen problémákra alkalmazható az Alpha-Stim®?

Két féle Alpha-Stim® eszközt forgalmazunk: Az AID és az M modelleket.
Az M kezeli a fizikai fájdalmat, szorongást, depressziót és alvászavarokat.
Az AID kezeli a szorongást, depressziót és alvászavarokat, de a fájdalmat nem.
Az AID típus ezért olcsóbb, és egyszerűbb alkalmazni.


Hogyan kell használni az Alpha-Stim® készüléket?

Az Alpha-Stim® M és AID fülcsipeszeit 60 percig naponta alkalmazva kezeli a depressziót, szorongást, pánikbetegséget és inszomniát.
Az Alpha-Stim® M fájdalomcsillapításra is használható szondák és öntapadó elektródák segítségével. A szondák hatékonyan alkalmazhatóak Dr. Kirsch 2-5 perces kezelési protokolljaival.
Másként fogalmazva az M kezeli a fájdalmat és az elmét, az AID “csak” az elmét.


Miért nem tud erről a kezelőorvosom?

Az orvosokat jellemzően olyan intézményekben képezik, melyeket valamilyen formában támogatnak a nagy gyógyszergyártó vállalatok.
A kis méretű, újító szándékú cégek, mint az Alpha-Stim® gyártója az EPI, szájhagyomány útján kellet megismertesse a terméket olyan konferenciákon, melyek szakítani kívánnak a pusztán gyógyszerek általi gyógyítással. Nem az orvosok hibája, hogy az ilyen termékek lassabban jutnak el a köztudatba.
A páciensek szerencsére egyre céltudatosabban veszik kézbe saját egészségüket, és választják ki a számukra hatékony kezelési módot, mint amilyen az Alpha-Stim® is, a maga kiemelkedő hatékonyságával, és mellékhatásoktól mentes működésével.
Végül remélhetőleg az orvosok -az olyan krónikus zavaroknál, mint a depresszió, szorongás- elsődleges megoldásként az újabb technológiákat fogják használni, míg a gyógyszereket a másodlagos, vagy harmadlagos kezelési ütembe fogják sorolni. Ha másért nem, hát azért, mert a gyógyszereknek gyakran olyan mellékhatásaik vannak, amik rosszabbak, mint a kezelt betegség maga.
Az élvonalbeli orvosok már keresnek bennünket, a többieknek még kell egy kis idő, míg eljut hozzájuk a pácienseik pozitív beszámolója.

Az Alpha-Stim® klinikai alkalmazása

Milyen gyakran használjam az Alpha-Stim®-et depresszió, szorongás, pánikbetegség,  inszomnia, vagy fájdalom kezelésére.

A legtöbb ember az első alkalom után érezni fog valamilyen mértékű -ideiglenes- javulást. Természetesen ez nem mindenkinél igaz. A legtöbb embernél néhány hét kell, mire az eszköz kifejti tartós hatását. Komoly depresszió esetén jelentős változások általában 5-7 hét alkalmazás után jelentkeznek. A kezelések hatványozódnak, ami azt jelenti, hogy egyik kezelés erősíti a másik hatását, elősegítve ezzel a jobb és tartós javulást.


 Húsz éve diagnosztizáltak depresszióval. Életem végéig naponta kell alkalmaznom az Alpha-Stim®-et?

Nem. Amikor a neurotranszmitterei egyensúlyba kerületek, és a depresszió elmúlt, csak eseti jelleggel kell alkalmazni, illetve amikor a depresszió előtörését támogató élethelyzetben van. Azok, akik felépültek a szorongásból, depresszióból gyakran azt tapasztalják, hogy havonta két-három alkalommal 20 percet alkalmazva megakadályozza, hogy a probléma újra előjöjjön. Mások csak akkor veszik le a polcról, amikor úgy érzik, hogy szükségük van rá.


Alkalmazás közben előfordul, hogy fülemen kellemetlen, enyhén csipkelődő érzést érzek.

Ez az érzés az elektromos impulzus bőrbe jutásának pontján keletkezik, és egy természetes velejárója lehet a kezelésnek.
Javasoljuk, hogy vegye vissza az áram erősségét az alá a pont alá, ahol ez az érzés jelentkezik, és nyugodtan használhatja tovább az eszközt. Segíthet az érzés elmulasztásában, ha fülcimpáját sebbenzines vattával, vagy babatörlővel megtörli, illetve ha szükséges, jobban megnedvesíti a fülklipsz párnákat az Alpha Vezető Oldattal.


 

Káros, ha az Alpha-Stim®-et több, mint 60 percig alkalmazom?

Nem. De nem is lesz feltétlenül hatékonyabb a kezelés. Komoly fájdalmak, vagy depresszió esetén napi alkalmazás javasolt.
Ha a hosszabb kezelési idő segít Önnek elérni a kívánt eredményt, akkor Ön megtalálta a saját személyes kezelési tervét, ahogy az Alpha-Stim® legjobban hat Önnek. Tartsa szem előtt, hogy hamarosan csökkentheti az alkalmazási időt, hiszen a hatás hatványozódik. Hamarosan minden bizonnyal elég lesz heti 2-3 x 60perc kezelés is.

Milyen mellékhatásai lehetnek az Alpha-Stim használatának?

Ellenjavallatok

Az Alpha-Stim® AID készülék hatással lehet a beültetett, ún. demand típusú pacemakerek és beültetett defibrillátumok működésére.

Óvintelmek

Kizárólag külső használatra. Ne engedje, hogy gyermekek felnőtt felügyelete nélkül használják a készüléket. A kezelés ideje alatt, valamint túlságosan ellazult állapot esetén a kezelés után még néhány órán át ne kezeljen potenciálisan veszélyes gépeket, és ne vezessen gépjárművet. A stimuláció biztonságosságát még nem vizsgálták terhes nők esetén. Egyes jelentések beszámoltak arról, hogy a CES alkalmazása magas vérnyomásban szenvedőknél a vérnyomás csökkenését idézte elő. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell azoknak a vérnyomását, akik vérnyomásra ható gyógyszereket szednek, illetve szükség lehet arra is, hogy a kezelőorvos csökkentse az előírt gyógyszeradagot.

Mellékhatások

A lehetséges mellékhatások általában enyhék és maguktól elmúlnak. A CES kezelésben részesült körülbelül 9792 főn végzett, összesen 144 kontrollos vizsgálat, nyílt címkés klinikai vizsgálat, nemkontrollos vizsgálat, valamint orvosi kérdőív alapján a kezeléssel összefüggésbe hozható mellékhatások az alábbiak voltak: szédülés (6 esetben, 0,07%), bőrirritáció/elektródák okozta égési sérülés (6 esetben, 0,07%) és fejfájás (9 esetben, 0,10%). A CES hosszabb ideig tartó alkalmazása a szükségesnél nagyobb áramerősséggel szédülést és hányingert idézhet elő, amely órákig vagy napokig is tarthat. Ha a kezelést közvetlenül lefekvés előtt végzi, előfordulhat, hogy elalvási nehézségei lesznek a kezelés hatásra jelentkező fokozott éberség következtében. Ritkán, de előfordulhatnak paradox reakciók, például fokozottan izgatott állapot, erősebb szorongás és alvási zavarok.
Ha az Alpha-Stim® AID készülékkel végzett kezelés nem csökkenti szorongását, álmatlanságát vagy depresszióját egy hónap után sem, forduljon kezelőorvosához, az Alpha-Stim® hivatalos forgalmazójához vagy az EPI vállalathoz.

Az Alpha-Stim® technikai paraméterei

Melyek az Alpha-Stim AID technikai paraméterei?

Elektromos tulajdonságok
Elemek2 db, AAA, 1,5 V (a készlet részeként). Lemerülés esetén cserélje eldobható elemekre. Ne használjon tölthető elemeket. Az elemeket a helyi szabályozásoknak megfelelően helyezze a hulladéktárolóba.
IdőmérőVisszaszámlálás 20, 40 vagy 60 percig.
Áramerősség0–500 mikroamper (μA), 50 μA lépésekkel állítható.
Frekvencia0,5 Hz (másodpercenkénti impulzus) konstans, 0,4 Hz frekvenciával kombinálva. Az átlagos impulzusfrekvencia 0,8 Hz.
Impulzus-szélességVáltozó, 0,25, 0,5, 0,75 és 1 másodperc értékek között változik. Impulzusonkénti töltésmennyiség 500 μA áramerősség mellett 125, 250, 375 és 500 mikrocoulomb (μC) értékek között változik impulzusonként. A 10 másodpercre jutó teljes töltésmennyiség 1,25 millicoulomb (mC) minden irányba.
HullámformaAz az impedanciatartomány, amelyen belül a hullámforma paraméterei érvényesek maradnak: 100 Ω – 10 kΩ. A hullámforma bipoláris, aszimmetrikus négyszöghullámokból áll, 50%-os működési ciklus esetén periodikusan, 10 másodperces intervallumokkal ismétlődve. A hullámforma kiegyensúlyozott, így a nettó áram minden irányban nulla
Mechanikus tulajdonságok
Magasság  9,8 cm
Szélesség  6,3 cm
Mélység  2,0 cm
Súly  101 g elemekkel együtt

Melyek az Alpha-Stim M technikai paraméterei?

Elektromos tulajdonságok
Elemek2 db, AA, 1,5 V (a készlet részeként). Lemerülés esetén cserélje ki az elemeket. Ne használjon tölthető elemeket. Az elemeket helyi szabályozásoknak megfelelően helyezze a hulladéktárolóba.
Időmérő10 másodperc, miután az okosszondák a bőrhöz értek, vagy visszaszámlálás 10, 20, 40 vagy 60 percig, vagy az eltelt idő folyamatos megjelenítése.
Áramerősség0–600 mikroamper (μA), 50 μA lépésekkel állítható. Frekvencia: 0,5, 15 vagy 100 Hz (másodpercenkénti impulzus) konstans, 0,4 Hz frekvenciával kombinálva. Az átlagos impulzusfrekvencia 0,8 Hz, a leggyakrabban alkalmazott beállítás pedig 0,5 Hz.
Frekvencia0,5 Hz (másodpercenkénti impulzus) konstans, 0,4 Hz frekvenciával kombinálva. Az átlagos impulzusfrekvencia 0,8 Hz.
Impulzus-szélességVáltozó, 0,25, 0,5, 0,75 és 1 másodperc értékek között változik 0,5 Hz esetén. Impulzusonkénti töltésmennyiség 500 μA áramerősség mellett 125, 250, 375 és 500 mikrocoulomb (μC) értékek között változik impulzusonként. A 10 másodpercre jutó teljes töltésmennyiség 1,25 millicoulomb (mC) minden irányba.
HullámformaAz az impedanciatartomány, amelyen belül a hullámforma paraméterei érvényesek maradnak: 100 Ω – 10 kΩ. A hullámforma bipoláris, aszimmetrikus négyszöghullámokból áll, 50%-os működési ciklus esetén periodikusan ismétlődik. 0,5 Hz esetén 10 másodperces intervallumokkal ismétlődik. A hullámforma kiegyensúlyozott, így a nettó áram minden irányban nulla.
Mechanikus tulajdonságok
Magasság  11,0 cm
Szélesség  7,2 cm
Mélység  2,1 cm övcsipesz nélkül
Súly  152 g elemekkel együtt