Alpha-Stim a praxisban

Ismerje meg az Alpha-Stim professzionális felhasználási lehetőségeit!

Mi az Alpha-Stim?

Az alpha-Stim egy korszerű, minősített orvostechnikai eszköz, melyet a depresszió, szorongás és alvászavarok kezelésére, valamint fájdalomcsillapításra fejlesztettek ki. Az Alpha-Stim szabadalmazott mikroáramos hullámformája páratlan hatékonyságot tesz lehetővé – mellékhatások nélkül.
A kezelés módjától függően egy nagyon enyhe elektromos impulzust alkalmaz vagy a fülcimpán (Ezt nevezik CES módszernek), vagy közvetlen a fájdalmas terület körül, legyen az izom, izület vagy belső szerv (ezt hívják MET módszernek). Mindkét módszer jól tolerált és biztonságos.

Az Alpha-Stimet világszerte alkalmazzák szakorvosok, pszichológusok, pszichiáterek. Csak Amerikában 70 Veterán Orvosi Központ, valamint világszerte számtalan katonai kórház alkalmazza gyógyszer és mellékhatásmentes kezelésként depresszió, szorongás, inszomnia kezelésére és fájdalomcsillapításra.

Az Alpha-Stim egy önálló terápiás mód, de gyógyszerekkel, verbális terápiákkal és egyéb kezelési módokkal együtt is alkalmazható. Készülékeinket használhatják intézményi keretek között, de a páciens otthonában is kényelmesen tudja alkalmazni. Az Alpha-Stim használata a pácienseknek csupa előnnyel jár, mivel így egy biztonságos, hatékony és mellékhatásoktól mentes gyógyulási alternatívát kapnak. Ezen felül számtalan pszichés állapotra van hatással, melyeket EEG kutatások is alátámasztanak.

Mellékhatás mentes
Az alpha-Stim készülékek használata során az elmúlt közel 33 év alatt csekély menniységű mellékhatást jegyzett fel a szakirodalom. Ezen mellékhatások mind nagyon rövid ideig tartanak, jellemzően a kezelés befejezésekor azonnal megszűnek.
Hatékony
A Koponya Elektroterápia hatékonysága kutatásokkal, valamint az eddig eladott 12 millió készülék tapasztalataival bizonyítottan hatékony.
Egyszerű használat
Az Alpha-Stim készülékek használata nagyon egyszerű, minden korosztály számára könnyen megtanulható.
Hatásos alternatíva
A CES kezelés más módszerek bukása esetén is nagyon gyakran hatékony. Számos esetben bizonyította, hogy gyógyszeres kezelés sikertelensége esetén is képes segíteni.
A megfelelő alternatíva
Az Alpha-Stim kezelés ellett -orvosi felügyelet szükséges!- gyakran csökkenthető, de jellemzően elhagyható a függőséget okozó, számos mellékhatással rendelkező gyógyszerek szedése.
Kötöttségek nélkül
Az Alpha-Stim készülékek használhatóak rendszeresen, vagy igény szerint. A kezelés megkezdésekor javasolt naponta 1-2 alkalommal használni, míg később heti 1-2 alkalom, vagy igény szerinti alkalmazás is sikeres.
Páciens kezében a kontroll
Páciense otthon, nyugodt körülmények között alkalmazhatja a készüléket, nincs megkötve az alkalmazás módja, ideje.
Önálló, vagy kiegészítő terápia
A készülék kiválóan alkalmas terápiás módszerek kiegészítésére, így a kezelés sokkal hatékonyabb lesz, a szakember sokkal több pácienst tud sikeresen ellátni.
Gyógyszermentes
Az Alpha-Stim kezelés egy gyógyszermentes kezelési mód, melynek mellékhatásai nagyon enyhék, és jellemzően csak a kezelés ideje alatt érezhetőek. A Legtöbb pszichoaktív szerrel ellentétben nincs lehetőség túladagolásra, sem hozzászokásra.
Nem okoz függőséget
Azon gyógyszerekkel ellentétben, melyeket ma fájdalomcsillapításra, depresszió, szorongás, inszomnia kezelésére alkalmaznak, az Alpha-Stim nem okoz függőséget. Az Alpha-Stim egy biztonságos alternatívája az antidepresszánsoknak, szorongáscsökkentőknek, altatóknak és fájdalomcsillapító gyógyszereknek. Az Alpha-Stim készüléket a függőségekről való leszoktatásban is sikerrel alkalmazzák.
Nincs súlygyarapodás
Bizonyos gyógyszer típusoknál, melyek közé az antidepresszánsok is tartoznak, gyakran figyelhető meg a gyógyszerszedéshez kapcsolódó testsúly növekedés is, akár már rövid távon is. Az alpha-Stim 33 éves történetében sehol nem jegyeztek fel haszonló mellékhatást.
Nincs szájszárazság
A nyáltermelés csökkenése egy jellemző fizikai tünete az antidepresszánsok szedésének. Az Alpha-Stim készülékekkel semmilyen hasonlóval nem kell számítani.
Nincs szexuális zavar
A legtöbb, SSRI készítményt (antidepresszáns) szedő páciens valamilyen mértékű szexuális zavarról számol be, melyek egy része a gyógyszer szedésének felfüggesztése után is megmaradhat. Az Alpha-Stimnek semmiylen negatív hatása nincs a szexuális életre.
Nincs tartós rossz közérzet
Egyre több kutatás igazolja, hogy az antidepresszánsok tartós használata tartós rossz közérzetet, valamint krónikus okozhat, mely minden kezelési formának ellenállhat. Az Alpha-Stim alkalmazása során soha nem fordult elő ilyen mellékhatás.
Nincs hozzászokás
Miközben a hozzászokás egy gyakori probléma a gyógyszerek esetében, az Alpha-Stimmel kapcsolatban soha nem érkezett ilyen bejelentés. Épp ellenkezőleg: a legtöbb Alpha-Stim tulajdonos idővel kevesebbet használja készülékét.
Biztonságos és költséghatékony
Az alpha-Stim 5év alatt (5 év garancia jár a készülékel) ugyanannyiba kerül, mint a felírt gyógyszerek. Fontos adalék, hogy az Alpha-Stimnek nincsenek mellékhatásai!

Az alábbi táblázatban megtalálja az Alpha-Stim segítségével az Ön szakmájában  elérhető előnyöket.

Miért ajánlott az Alpha-Stim alkalmazása a pszichológus praxisában?

 • Az Alpha-Stim alkalmazása egy gyors, és megbízható relaxációs technikát kínál, segíti a kognitív viselkedésterápiát. Az Alpha-Stim előnye, hogy a légzéstechnika helyett a terápia folyamatára koncentrálhatnak.
 • Az Alpha-Stim támogatása felbecsülhetetlen ott, ahol alfa agyhillámokra van szükség, mint például a neurofeedback terápiák esetében.
 • Sok terapeuta alkalmazza az Alpha-Stim-et EMDR technikákkal együtt, ezzel is kontrollálva a kliens szorongását.
 • Az Alpha-Stim egy kiváló eszköz a Generalizált szorongásos zavarok kezelésében, ahol a viselkedésterápia önmagában nem minden kliens esetében elég.
 • Az Alpha-Stim használatát javasolhatja kliensének Depresszió, Szorongás, Alvászavar esetében, így elkerülhető a mellékhatásokkal rendelkező gyógyszeres terápia megkezdése
 • Amennyiben a kliens otthon, az ülések között alkalmazza az Alpha-Stimet, jobb közérzettel érkezhet a terápiára, ez is segítheti a sikeres terápiás kimenetelt.

Az Alpha-Stim alkalmazása pszichiátriai környezetben:

 • Alkalmazza a gyógyszerekre nem reagáló páciensek esetében, Depresszió, Szorongás, Alvászavarok esetében.
 • Az Alpha-Stim hatása felbecsülhetetlen a sokféle gyógyszert szedő páciensek esetében.
 • Biztonságosan alkalmazható a függőségek kialakítására hajlamos pácienseknél a szorongáscsökknető gyógyszerek kiváltására
 • Az Alpha-Stim biztonságosan alkalmazható a páciens gyógyszerről való leszoktatása során is a szorongások és az alvászavar leküzdésére.
 • Az Alpha-Stim otthon is alkalmazható úgy tartós, mint szükség esetén történő adminisztrálásra.

Az Alpha-Stim alkalmazása a háziorvos praxisában:

 • Alkalmazza az Alpha-Stimet elsődleges kezelési módszerként a Depresszió, Szorongás, Alvászavar kezelésében.
 • Alkalmazza az Alpha-Stimet olyan ismétlődő állapot-szorongások esetében, mint az apróbb sebészeti ellátások, vérvétel, vagy az injekció beadása.
 • Jusson eszébe: Az Alpha-Stim ki tudja váltani a mellékhatásokkal rendelkező, és akár más gyógyszerekkel is interakcióba lépő tablettákat.

Az Alpha-Stim alkalmazása fájdalomcsillapításban:

 • Az Alpha-Stim bizonyítottan kezeli a fájdalmak széles skáláját
 • Alkalmazza olyan pácienseknél, akik nem tudják, vagy nem akarnak fájdalomcsillapító készítményeket beszedni
 • Az Alpha-Stim nem okoz függőséget, és a páciensek –az ópiátokkal ellentétben- nem alakítanak ki toleranciát vele szemben.
 • Az Alpha-Stim használata hosszú távon, krónikus fájdalmak esetében is biztonságos.
 • Alkalmazza áttöréses fájdalom kezelésére, így csökken a szükséges gyógyszer mennyisége is.
 • Az Alpha-Stim alkalmazható a beavatkozás előtti szorongás kezelésére, valamint a műtét utáni fájdalom csillapítására is.
 • Az Alpha-Stim hatása felbecsülhetetlen a sokféle gyógyszert szedő páciensek esetében.
 • Az Alpha-Stim biztonsaágosan alkalmazható a fájdalomcsillapítók megvonásakor fellpő szorongások és alvászavar kezelésére is.
 • Alkalmazza az Alpha-Stimet a krónikus fájdalommal élők pszichológiai állapotainak kezelésére, mint a Depresszió, Szorongás, Alvászavar is.
 • Az Alpha-Stim otthon is alkalmazható úgy tartós, mint szükség esetén történő adminisztrálásra.

Az Alpha-Stim használata Ortopédia és Rehabilitációs területeken:

 • Az Alpha-Stim bizonyítottan kezeli a fájdalmak széles skáláját, valamint segíti a felépülést.
 • Alkalmazza izomrelaxációra, hogy jobb mozgáskészséget érjen el, és könnyebben visszaállítsa a mozgási funkciókat.
 • Az Alpha-Stim biztonságosan használható a műtét utáni fájdalmak gyógyszermentes kezelésre.
 • Alkalmazza az Alpha-Stimet a krónikus fájdalommal élők pszichológiai állapotainak kezelésére, mint a Depresszió, Szorongás, Alvászavar is.
 • Az Alpha-Stim otthon is alkalmazható úgy tartós, mint szükség esetén történő adminisztrálásra.

Az Alpha-Stim® használata Fogorvosi, Fogászati területeken:

 • Az Alpha-Stim egy kitűnő, gyógyszer és altatásmentes módja a fogorvosi, vagy bármilyen egyéb szorongás kezelésének.
 • Egy 20-60 perces Alpha-Stim kezelés egy relaxált, együttműködő, önamgát kényelemben érző pácienst eredményezhet., ami megelőzheti a páciens hányási reflexét.
 • Az Alpha-Stim izomrelaxációt okoz a feji és nyaki területeken, ezzel is segítve a szakember munkáját.
 • Az Alpha-Stim sikeresen alkalmazható beavatkozások utáni fájdalomcsillapításra.